Efendim,bu tarif; Oytun'la Hayat blogunun sahibi ,duygusal deli,canım anne,canım teyze,canım arkadaş,şiirden yıl başı ağacı yapıcı,komik yazıcı,hep gülüşlü,bol gezişli,kocaman yürekli güzel kadın,güzel insan Şebnem'e;nam-ı diğer Şebom'a ithaf edilmiştir
Bugünkü tarifim çabucak ve kolayca hazırlanan bir cheese kek tarifi.Pasta yapmak her zaman çok zahmetli bir iş değil.Bazen böyle kolay tarifler inanılmaz başarılı oluyor.Hiç mutfak deneyimi olmayan biri bile bu keki kolayca hazırlayabilir.Pişirmeden,sadece karıştırıp ,dolaba atıverip ,hazır edeceğiniz bir pasta tarifi bu.
MALZEMELER
1) 150 gram toz haline getirilmiş kepekli ya da yulaflı bisküvi
2) 60 gram eritilmiş tuzsuz tereyağı
3) 1 paket vanilya
4) 350 gram krem peynir
5) 200 ml krema ( süt kutusu gibi kutularda olan küçük kremalardan )
6) 1 cup pudra şekeri ( 200 ml )
7) 2 adet orta boy limonun suyu
8) 1 paket krema sertleştirici
Ezip un haline getirdiğimiz bisküvi kırıntılarını erimiş tereyağıyla iyice karıştırıyoruz.Islak kum gibi bir doku elde ettiğimizde ,bu karışımı kenarları yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kek kalıbına döküyoruz.Kalıbımızın kelepçeli olması önemli çünkü kekimizi kalıptan başka türlü çıkaramayız.Sonrasında bisküvi karışımını bastırarak kalıbın tabanına sıkıştırıyoruz.
Karıştırma kabına kremamızı döküp katı bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.Diğer bir kaba da krem peynirimizi alıyoruz.( Krem peyniri kaba aktarırken içindeki suyun kaba akmamasına dikkat edelim yoksa karışımımız sulu olur,kıvamını tutturamayız ).Peyniri de şöyle bir çırpıp içine vanilyayı ve pudra şekerini de ekleyip iyice çırpıyoruz.Ardından limon suyunu katıp,tekrar çırpıyoruz.Malzeme bütünleşince,önceden çırpıp kabarttığımız kremamızı ve krema sertleştirici tozu da bu karışıma ekleyip tekrar çırpıyoruz.Kremamız hazır olduğunda tadını kontrol ediyoruz,damak zevkinize göre içine ekleyeceğiniz limon suyunu ya da pudra şekerini arttırabilirsiniz.
Krem peynir karışımımız artık hazır,kalıbımızı dolaptan çıkarıp karışımı içine boşaltıyoruz.Üzerini düzeltip kalıbı şöyle bir sallıyoruz ve her zaman yaptığımız gibi tezgaha bir iki kez vuruyoruz.Böylelikle içindeki hava kabarcıkları dışarı çıkıyor ve kekimizi kestiğimizde düzgün bir görünüm elde ediyoruz.
Artık cheese kekimizi tekrar buzdolabına kaldırma zamanı.üç dört saat sonra kekimiz servise hazır olacak.Dolapta ne kadar çok beklerse tadı o kadar güzel oluyor,aklınızda bulunsun.En iyisi bir gün önceden yapıp,ertesi gün servis etmek.Peynir kremasını limon dışında bir meyvenin suyuyla da aromalandırabiliriz.Üzerine herhangi bir meyve püresi ya da reçel dökerek süsleyebiliriz.Sunum sizin zevkinize kalmış.Bizimkiler sade istediler,
kalıbın kelepçesini açıp yan parçayı dikkatlice çıkarıyoruz ve kekimizi servis tabağına alıyoruz.Afiyet olsun.